Cuvântul zilei, 23 septembrie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
bop
© imagine Tiberiu

BOP/BE-BOP s. n. stil în jaz caracterizat prin folosirea armoniilor cromatice și disonante, cu excese expresioniste. (< amer. be-bop)

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 23 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: travaliu

S-a născut în 1949 Bruce Springsteen, cântăreț american. Cântecele lui includ comentarii sociale și politice și sunt înrădăcinate în luptele cu care se confruntă omul de rând.
iconița cuvântului zilei

2022: halenă

În 1848 omul de afaceri american John B. Curtis produce și comercializează prima gumă de mestecat, în Bangor (Maine, Statele Unite).
iconița cuvântului zilei

2021: recognoscibil

Ziua internațională a limbajului semnelor (ONU)
iconița cuvântului zilei

2020: deus ex machina

S-a născut în 140 î.Hr. Euripide, tragedian grec care alături de Eschil și Sofocle formează celebra triadă a poeților dramatici eleni care au pus bazele tragediei clasice. Euripide a fost un inovator al teatrului antic grec. Printre metodele folosite de el se numără și „deus ex machina”, necesară pentru dezlegarea nodului acțiunii.
iconița cuvântului zilei

2019: ludotecă

În 1889 se înființa compania japoneză Nintendo, astăzi un gigant al industriei jocurilor video. Până în 1963, compania a produs doar cărți de joc.