Cuvântul zilei, 23 iulie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
tânguitor
© imagine Oana - Miolk

TÂNGUITOR, -OARE, tânguitori, -oare, adj. (Despre sunete, glasuri etc.) Care se tânguiește; plin de durere; plângător, jalnic, tânguios. ♦ Trist. [Pr.: -gu-i-] – Tângui + suf. -tor.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 23 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: esplanadă

În 1933 s-a născut Richard Rogers, arhitect italian naturalizat britanic, cunoscut pentru designul modernist și funcționalist în arhitectura high-tech. Principalele realizări: Centrul Pompidou din Paris, clădirea Lloyd’s și Millennium Dome, ambele din Londra, clădirea Senedd din Cardiff și clădirea Curții Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg.
iconița cuvântului zilei

2022: copt

Ziua națională a Egiptului.
iconița cuvântului zilei

2021: fușeri

S-a născut in 1888 Raymond Chandler, scriitor american de romane polițiste și nuvele. Printre romanele sale traduse în limba română se numără și Crimă de mântuială.
iconița cuvântului zilei

2020: zelot

S-a născut în 1967 actorul american Philip Seymour Hoffman. A fost nominalizat la premiul Oscar pentru filmul Maestrul în care joacă rolul unui intelectual carismatic care pune bazele unei organizații religioase în America anilor 50.
iconița cuvântului zilei

2019: misit

S-a născut în 1961 actorul american Woody Harrelson. A jucat în filmul Mesagerul.