Cuvântul zilei, 15 iunie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
productivitate
Red Bull îți dă aaaripi să fii productiv la birou și să termini treaba la timp.
Mai mult, pe 21 iunie fii #GataLa4!

PRODUCTIVITATE s. f. Capacitatea sau însușirea de a fi productiv; capacitatea de a produce (mult); randament. ◊ Productivitatea muncii = eficiență a muncii exprimată prin raportul dintre cantitatea de produse realizată și volumul de muncă consumat. ♦ Capacitatea unor sufixe, prefixe, elemente de compunere etc. de a forma (numeroase) derivate, compuse etc. ♦ Capacitatea unor cuvinte de a forma (multe) sensuri sau derivate noi. ♦ Capacitatea unor conjugări de a se îmbogăți mereu. – Din fr. productivité.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 15 iunie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: matusalemică

Ziua mondială a conștientizării abuzului asupra vârstnicilor (ONU)
iconița cuvântului zilei

2022: tiptil

Saul Steinberg, artist, caricaturist de ziar și ilustrator, s-a născut în 1914 la Râmnicu Sărat. Naturalizat american, a trăit cea mai mare parte a vieții la New York, fiind cunoscut în special pentru activitatea sa de ilustrator la revista The New Yorker. A realizat adesea și măști, ideea de deghizare fiind un punct central al operei sale, deoarece pentru el toată lumea poartă o mască, reală sau metaforică.
iconița cuvântului zilei

2021: paratoner

În 1752 Benjamin Franklin demonstrează teoria fulgerului prin atașarea unei chei la un zmeu în timpul unei furtuni. Această experiență va duce la inventarea paratrăsnetului.
iconița cuvântului zilei

2020: eolian

Ziua mondială a vântului, o zi dedicată energiei eoliene, considerată o sursă curată și inepuizabilă de energie.
iconița cuvântului zilei

2019: frivol

S-a născut în 1973 actorul american Neil Patrick Harris. Este cunoscut pentru rolul afemeiatului Barney Stinson din serialul de comedie Cum am cunoscut-o pe mama voastră.