Cuvântul zilei, 6 martie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
brindisi
© imagine Teodora Pașcanu

brindisi (cuv. it. < brindare, „a închina în cinstea cuiva”), cântec de pahar în opera franceză sau italiană din sec. 19 (Verdi, Traviata; Mascagni, Cavalleria rusticana).

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 6 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: infera

Pe 6 martie 1869 Dmitri Mendeleev a prezentat tabelul periodic al elementelor în fața Societății de Chimie din Rusia. Mendeleev nu a fost primul care a structurat elementele într-un tabel, dar a fost primul care a inferat existența elementelor lipsă și proprietățile acestora.
iconița cuvântului zilei

2023: ostoi

În 1970 The Beatles au lansat cîntecul Let It Be.
iconița cuvântului zilei

2022: axion

În 1866 s-a născut Dumitru Georgescu-Kiriac, compozitor și folclorist român. Multe dintre lucrările sale sunt inspirate din muzica psaltică ortodoxă.
iconița cuvântului zilei

2021: oculta

Pe 6 martie 1967 s-a născut Glenn Greenwald, jurnalist, scriitor și, începînd cu 2013, denunțător al programelor de supraveghere în masă derulate de diverse guverne.
iconița cuvântului zilei

2020: paidos

În 1897 a fost adoptată Legea repausului în zilele de duminică și sărbători. Conform legii, repausul era acordat o jumătate de zi, duminică dimineață, și 14 sărbători pe an.