Cuvântul zilei, 6 ianuarie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
volută
© imagine Teodora Pașcanu

VOLUTĂ, volute, s. f. (Arhit.) Ornament în formă de spirală, folosit la capitelurile coloanelor ionice, corintice și compozite; p. gener. ornament în spirală. – Din fr. volute, it. voluta.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 6 ianuarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: academism

În 1802 s-a născut Ion Heliade-Rădulescu, scriitor, filolog și om politic român, membru fondator al Academiei Române și primul său președinte.
iconița cuvântului zilei

2023: amoc

În 2017 moare Tilikum, orca ucigașă, cunoscută pentru că a provocat moartea prin înec a trei persoane. Povestea sa a inspirat documentarul american Blackfish. Condițiile din captivitate și frustrările acumulate explică trecerea la act.
iconița cuvântului zilei

2022: parapon

În 1994 patinatoarea americană Nancy Kerrigan era agresată cu o bară de fier în genunchi când ieșea de la antrenament de un apropiat al rivalei ei Tonya Harding.
iconița cuvântului zilei

2021: fluctua

S-a născut în 1897 romancierul Ionel Teodoreanu, cunoscut în special pentru trilogia La Medeleni. Primul roman din trilogie se numește Hotarul nestatornic.
iconița cuvântului zilei

2020: făfălugă

S-a născut în 1955 Rowan Atkinson, actor și comic britanic, devenit celebru prin personajul Mr. Bean.