Cuvântul zilei, 25 noiembrie 2016

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
serologie
© imagine Ramona

SEROLOGIE s. f. 1. Știință care se ocupă cu studiul serurilor terapeutice, specifice sau nespecifice; capitol al imunologiei care cuprinde studiul metodelor pentru punerea în evidență a anticorpilor din serul sangvin, precum și studiul antigenelor microbiene și celulare și a toxinelor. 2. Studiu de laborator care constă în analizarea modificărilor serice din cursul diferitelor boli. – Din fr. sérologie.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 25 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: mameluc

În 1174, sultanul Saladin a intrat în Damasc, capitala Siriei. Stăpânind deja Egiptul, a unit astfel cele două țări sub autoritatea sa. După ce și-a construit un imperiu siriano-egiptean, Saladin și-a putut îndrepta loviturile împotriva cruciaților din Palestina.
iconița cuvântului zilei

2022: inept

S-a născut în 1971 actrița americană Christina Applegate, faimoasă pentru rolul Kelly din serialul Familia Bundy.
iconița cuvântului zilei

2021: machism

Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor (ONU)
iconița cuvântului zilei

2020: harachiri

În 1970 scriitorul japonez Yukio Mishima, considerat unul dintre cei mai importanți scriitori japonezi, se sinucide prin metoda tradițională seppuku în urma unei încercări nereușite de lovitură de stat.
iconița cuvântului zilei

2019: bruftui

Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și Ziua internațională a nonviolenței.