Cuvântul zilei, 5 noiembrie 2016

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
potpuriu
imagine © Andrea Homorodean

POTPURIU, potpuriuri, s. n. Suită muzicală formată din fragmente cu caracter asemănător din opere, operete etc. sau din mai multe melodii ori cântece, grupate fără o legătură strânsă între ele. ♦ Fig. Amestecătură, vălmășag. [Var.: potpuri s. n.] – Din fr. pot-pourri.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 5 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: urzeală

În 1605 catolicul englez Guy Fawkes și co-conspiratorii săi sunt arestați în timp ce încearcau să arunce în aer Parlamentul englez pentru a-l ucide pe regele protestant Iacob I, familia sa, guvernul și toți parlamentarii.
iconița cuvântului zilei

2022: embriogeneză

În 1983 s-a născut Taylor Muhl, fotomodel american, cunoscută mai ales pentru că reprezintă un caz rar de himeră umană. Jumătate din corpul ei provine de la o soră geamănă pe care a „absorbit-o” în timpul embriogenezei. Astfel, corpul ei este alcătuit din două populații de celule, distincte din punct de vedere genetic. Acest lucru este vizibil în coloritul pielii: partea stângă și partea dreaptă a corpului ei arată complet diferit.
iconița cuvântului zilei

2021: eclisă

În 1959 s-a născut Bryan Adams.
iconița cuvântului zilei

2020: rabiat

S-a născut în 1968 actorul american Sam Rockwell, câștigător al Premiului Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul unui polițist rasist și violent din filmul Trei panouri publicitare lângă Ebbing, Missouri.
iconița cuvântului zilei

2019: balestră

S-a născut în 1977 Mihai Covaliu, scrimer român, campion olimpic la Jocurile Olimpice de Vară de la Sydney, din anul 2000.