Cuvântul zilei, 12 iunie 2016

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
szoah
imagine © Gabriel Miu

Szoah (cuv. ebraic) ◊ „Cu toate eforturile, de la sfârșitul anilor ’50, de a se înlocui cuvintele Szoah (exterminare) și Holocaust, Auschwitz a devenit simbolul Szoah-ului și Holocaustului.” ◊ „22” 5/95 p. 10

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 12 iunie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: oprimare

Ziua mondială împotriva exploatării copiilor prin muncă (ONU)
iconița cuvântului zilei

2022: vestigiu

În 1981 se lansează primul film din franciza Indiana Jones, Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute. Indiana Jones sau Indy, este un personaj fictiv de aventuri, profesor de istorie și arheologie, și personajul principal al francizei.
iconița cuvântului zilei

2021: plăsea

În 1897 Karl Elsener obține brevetul pentru briceagul elvețian, vestitul cuțit de buzunar multifuncțional.
iconița cuvântului zilei

2020: promontoriu

A încetat din viață în 2003 actorul american Gregory Peck, unul dintre cei mai celebri actori americani de după război. Printre rolurile sale cele mai cunoscute se numără și cel din filmul Promontoriul groazei (în engleză Cape Fear).
iconița cuvântului zilei

2019: exacerba

S-a născut în 1890 pictorul austriac Egon Schiele, care alături de Gustav Klimt și Oskar Kokoschka este considerat unul din cei mai importanți reprezentanți ai artei vieneze moderne. Operele sale sunt cunoscute pentru intensitatea și sexualitatea brută transpusă artistic.