Cuvântul zilei, 8 noiembrie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
delon
© imagine Carmen Nistor

delon s. n. (vest.) Haină de blană întoarsă, ca aceea purtată de Alain Delon ◊ „Mihai trecu în vestibul, își luă delonul, și-l puse pe umeri, se întoarse în sufragerie, acroșă o sticlă de palincă, deschise ușa și fără să o mai închidă porni pe scări în jos.” R.lit. 17 V 84 p. 15 [pron. dëlõ] (din n.pr. [Alain] Delon)


Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 8 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2019: recurență

S-a născut în 1656 Edmond Halley, astronom, matematician, cartograf, geograf și meteorolog englez. A determinat periodicitatea cometei care îi poartă numele, cometa Halley.
iconița cuvântului zilei

2018: firetic

Se naște în 1966 Gordon Ramsay, unul dintre cei mai de succes bucătari din întreaga lume. Deține numeroase restaurante și este gazda unora dintre cele mai urmărite emisiuni culinare în care este cunoscut pentru temperamentul său irascibil.
iconița cuvântului zilei

2017: fugace

Se naște în 1954 scriitorul britanic Kazuo Ishiguro, câștigător al premiului Nobel pentru literatură în anul 2017. Unul dintre romanele sale se intitulează „Un artist al lumii trecătoare”.
iconița cuvântului zilei

2016: surugiu

Centenarul scriitorului german Peter Weiss. A scris printre altele romanul Der Schatten des Körpers des Kutschers (Umbra corpului vizitiului).
iconița cuvântului zilei

2014: ravisant

Alain Delon împlinește 79 de ani.
iconița cuvântului zilei

2013: angelologie

Sfinții Mihail și Gavril
iconița cuvântului zilei

2012: arhistrateg

Sfinții Mihail si Gavril
iconița cuvântului zilei

2011: eurip

Comentarii