Cuvântul zilei, 13 octombrie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
nană
© imagine Carmen Nistor

NANĂ, nane, s. f. Termen de respect cu care se adresează la țară cineva unei surori mai mari sau unei femei mai în vârstă ori despre care se vorbește. – Cf. bg., sb. nana, alb. nanë.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 13 octombrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: calamitate

Ziua Mondială pentru Reducerea Riscului de Dezastre Naturale (ONU)
iconița cuvântului zilei

2022: perplex

Pe 13 octombrie 2016, spre surprinderea tuturor, premiul Nobel pentru literatură i-a fost acordat lui Bob Dylan pentru că „a creat noi expresii poetice”. Artistul însuși a mărturisit că a fost foarte surprins.
iconița cuvântului zilei

2021: califat

Pe 13 octombrie 2006, Consiliul consultativ a proclamat Statul Islamic al Irakului, care de la acea dată se consideră guvernul legitim al Irakului.
iconița cuvântului zilei

2020: repauza

În 54 împăratul roman Claudius moare otrăvit de soția sa, Agripina, eveniment ce a dus la venirea pe tron a fiului ei Nero, în vârstă de 17 ani.
iconița cuvântului zilei

2019: atrapă

S-a născut în 1971 Sacha Baron Cohen, comediant englez, cunoscut pentru personajele Ali G, Borat, Brüno și Generalul Aladeen și pentru farsele sale cărora le cad victime vedete sau oameni obișnuiți.