Cuvântul zilei, 4 iulie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
barbecue
© imagine Carmen Nistor

BARBECUE s.n. Cuvânt de origine americană care denumește 1. frigarea sau grătarul, 2. animalele întregi sau bucățile de carne fripte la frigare sau grătar, 3. serbarea câmpenească la care se practică acest obicei.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 4 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: decima

În 1994 se încheie genocidul din Rwanda.
iconița cuvântului zilei

2022: deretica

În 1871 s-a născut Hubert Cecil Booth, inginer britanic, inventatorul aspiratorului.
iconița cuvântului zilei

2021: curiu

În 1934 moare Marie Curie, om de știință de excepție, prima femeie care a primit premiul Nobel și, până în prezent, singura care a primit două. Rămâne până astăzi singura persoană care a fost premiată în două domenii științifice distincte: fizică (1903) și chimie (1911).
iconița cuvântului zilei

2020: trena

S-a născut în 1931 scriitorul francez Sébastien Japrisot. Cel mai cunoscut roman al său, ecranizat și într-un film de succes, se intitulează O logodnă foarte lungă.
iconița cuvântului zilei

2019: comeraj

S-a născut în 1927 dramaturgul și scenaristul american Neil Simon, unul din cei mai apreciați autori de pe Broadway și câștigătorul a numeroase premii de dramaturgie. Printre piesele sale de teatru se numără și Bârfe, zvonuri și minciuni.