Cuvântul zilei, 11 martie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
proclamație
© imagine Carmen Nistor

PROCLAMAȚIE, proclamații, s. f. Text oficial prin care se aduce la cunoștința publică un fapt de mare importanță și de interes general; declarație scrisă prin care se face un apel în vederea unei acțiuni importante; proclamare. [Var.: (înv.) proclamațiune s. f.] – Din fr. proclamation, lat. proclamatio, -onis.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 11 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: ravitalia

După cutremurul și tsunamiul din 2011 din Japonia, primele ajutoare au venit de la Yakuza, organizație mafiotă japoneză. Au trimis la fața locului oameni, alimente și echipamente, au pus la dispoziție spații pentru refugiați. Obiectivul lor era redresarea economică și reconstrucția unor companii la care aveau interese.
iconița cuvântului zilei

2023: niplu

Ziua mondială a instalațiilor sanitare. Creată în 2010 de Consiliul Mondial al Instalațiilor (World Plumbing Council), această zi încearcă să sensibilizeze publicul cu privire la contribuția profesioniștilor din domeniul instalațiilor sanitare la problemele de sănătate publică legate de apă.
iconița cuvântului zilei

2022: bandoneon

În 1921 se năștea compozitorul și bandoneonistul argentinian Astor Piazzolla, considerat tatăl tangoului modern.
iconița cuvântului zilei

2021: zăpădoc

În 1888 o furtună masivă de zăpadă care durează trei zile și jumătate paralizează coasta de est a Statelor Unite. Vremea rea ​se soldează cu​aproximativ 400 de decese.
iconița cuvântului zilei

2020: a cappella

S-a născut în 1950 cântărețul american Robert Keith McFerrin Jr. cunoscut sub numele de Bobby McFerrin. A devenit faimos datorită hitului Don’t worry, be happy, prima melodie a-cappella care a ajuns numărul unu în topul revistei Billboard.