Cuvântul zilei, 5 septembrie 2014

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
campanelă
© imagine Carmen Nistor

CAMPANELĂ, campanele, s. f. (Rar) Clopoțel. – Din it. campanella, fr. campanelle.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 5 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: trialism

În 1944 a fost semnată convenția de uniune vamală între Belgia, Țările de Jos și Luxemburg. Așa a luat naștere Benelux. Președinția Parlamentului din Benelux este asigurată, pe rând, de reprezentanți din fiecare țară.
iconița cuvântului zilei

2022: calviție

S-a născut în 1638 Ludovic al XIV-lea, supranumit Regele Soare. A condus Franța timp de 72 de ani – una dintre cele mai lungi domnii din istoria europeană. El a lansat moda perucilor pentru că suferea de calviție severă încă de la 20 de ani.
iconița cuvântului zilei

2021: invincibil

S-a născut în 1942 Werner Herzog, regizor de film, producător, scenarist și actor german. Printre filmele sale se numără și Invincibilul.
iconița cuvântului zilei

2020: schimnic

S-a născut în 1921 Adrian Marino, eseist, critic, istoric și teoretician literar român, laureat al premiului Herder. În anul 2010 a publicat volumul de memorii Viața unui om singur.
iconița cuvântului zilei

2019: strănici

S-a născut în 1858 Alexandru Vlahuță. Cea mai cunoscută carte a sa este România pitorească, scrisă în urma călătoriilor întreprinse de autor prin țară.