Cuvântul zilei, 17 iulie 2014

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
glosar
© imagine Carmen Nistor

GLOSAR, glosare, s. n. Listă sau colecție de cuvinte regionale, învechite sau puțin cunoscute, însoțite de explicația lor, concepută ca operă anexă ori independentă. ♦ (Înv.) Dicționar, vocabular. – Din lat. glossarium, fr. glossaire.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 17 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: iarmaroc

A fost inaugurat cu mult fast în 1955, la Anaheim, în California, parcul de distracții Disneyland, în prezența a peste 30000 de vizitatori veniți de pretutindeni. Ceremonia a fost transmisă în direct de televiziune.
iconița cuvântului zilei

2022: recipiendar

În 1975 s-a născut Terence Tao, considerat cea mai inteligentă persoană din lume, pe baza IQ-ului său (230), cel mai mare din istorie. La vârsta de 2 ani putea deja să calculeze, la 9 ani urma cursuri universitare, iar la 20 de ani a obținut doctoratul în matematică. A câștigat numeroase premii și a fost distins cu prestigioasa medalie Fields în 2006.
iconița cuvântului zilei

2021: indigest

În 1867, Karl Marx a publicat la Londra primul volum al operei sale fundamentale, Capitalul. Următoarele două volume au fost publicate de Engels după moartea autorului (14 martie 1883). Această lucrare voluminoasă și indigestă urma să devină timp de mai bine de un secol referința obligatorie pentru socialiștii și revoluționarii din întreaga lume.
iconița cuvântului zilei

2020: tern

S-a născut în 1935 actorul canadian Donald Sutherland. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul Oameni obișnuiți (în engleză Ordinary people).
iconița cuvântului zilei

2019: coriaceu

S-a născut în 1899 actorul american James Cagney. Deși a fost apreciat într-o gamă largă de roluri, Cagney rămâne cel mai cunoscut pentru rolurile sale de dur.