Cuvântul zilei, 12 martie 2014

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
boicot
© imagine Carmen Nistor

BOICOT, boicoturi, s. n. Interdicție declarată împotriva unui individ, a unui grup social, a unui stat etc. prin care se stabilește refuzul de a cumpăra, a vinde sau a întreține orice fel de relații cu cei supuși acestui procedeu. – Din boicota (derivat regresiv).

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 12 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: halit

În 1930 Mohandas Karamchand Gandhi, cunoscut sub numele de Mahatma Gandhi, începe marșul sării pentru a protesta împotriva impozitului pe sare impus de coloniștii britanici.
iconița cuvântului zilei

2023: pompă

În 1946 s-a născut la Los Angeles actrița și cântăreața americană Liza Minnelli. A câștigat un Oscar pentru rolul din muzicalul Cabaret și a rămas până în prezent singura persoană recompensată de academie ai cărei părinți au fost, și ei, distinși cu premiul Oscar.
iconița cuvântului zilei

2022: dront

Ziua Națională a Statului Mauritius. Își sărbătorește independența față de Regatul Unit, dobândită pe 12 martie 1968.
iconița cuvântului zilei

2021: revolut

În 2008 moare Lazare Ponticelli, oficial ultimul veteran francez din Primul Război Mondial. Decan al francezilor, este și al nouălea om de naționalitate franceză care intră pe lista supercentenarilor.
iconița cuvântului zilei

2020: secator

S-a născut în 1613 André Le Nôtre, cunoscut și ca André Le Nostre, arhitect peisagist francez, principalul grădinar al regelui Ludovic al XIV-lea al Franței. Le Nôtre a creat parcul Palatului Versailles, creația sa reprezentând apogeul stilulul formal de grădină franceză.