Cuvântul zilei, 14 februarie 2014

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
amoraș
© imagine Carmen Nistor

AMORAȘ ~i m. (diminutiv de la amor) (în artele plastice) Reprezentare a zeului amorului ca un copil gol cu aripi, înarmat cu arc și cu săgeți. /amor + suf. ~

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 14 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: potopi

În 1945, în cel de-al Doilea Război Mondial, Dresda a fost victima unui bombardament aerian de proporții uluitoare. În cincisprezece ore, 7.000 de tone de bombe incendiare au căzut asupra orașului, distrugând mai mult de jumătate din case și un sfert din zonele industriale. Bilanțul victimelor a fost de cel puțin 40.000 de morți.
iconița cuvântului zilei

2023: neostoit

Pe 14 februarie în centrul atenției este dragostea... romantică, chinuită, pasională, suprarealistă etc.
iconița cuvântului zilei

2022: aroga

În 1876 Alexander Graham Bell depune brevetul pentru invenția telefonului cu câteva zile înaintea lui Elisha Gray. Această situație a dus la o controversă, încă actuală: cei doi au inventat telefonul în mod independent sau Bell a uzurpat și a preluat invenția lui Gray?
iconița cuvântului zilei

2021: intenabil

S-a născut în 1970 actorul englez Simon Pegg. Printre filmele sale se numără și Cum să rămâi fără prieteni (în engleză How to Lose Friends & Alienate People).
iconița cuvântului zilei

2020: hipofiză

S-a născut în 1971 Gheorghe Mureșan, baschetbalist român, fost jucător în NBA. Cu o înălțime de 2,31 m, deține împreună cu Manute Bol titlul de cel mai înalt jucător din istoria NBA. Mureșan s-a născut cu o tumoare benignă a glandei pituitare, care determină o secreție excesivă de hormoni de creștere în corpul său.