Cuvântul zilei, 16 ianuarie 2014

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
orajos
© imagine Carmen Nistor

ORAJOS, -OASĂ, orajoși, -oase, adj. (Met.; despre fenomene atmosferice) Cu caracter de furtună. – Din fr. orageux.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 16 ianuarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: plantigrad

Dian Fossey, pionieră în primatologie, s-a născut în 1932. Și-a dedicat viața studierii gorilelor de munte din Rwanda până când a fost ucisă la vârsta de 53 de ani în circumstanțe misterioase.
iconița cuvântului zilei

2023: doxologie

În 1902 s-a născut Eric Liddell, atletul scoțian imortalizat în filmul Carele de foc (Chariots of Fire). El a ratat startul unei curse olimpice de 100 de metri pentru că a dorit să se roage în ziua concursului. Creștin devotat, a refuzat să concureze duminica, iar compatriotul său Harold Abrahams (celălalt personaj din Carele de foc) a câștigat cursa.
iconița cuvântului zilei

2022: clenci

Kate Moss, fotomodel britanic, s-a născut în 1974. Porecla ei este „Crenguța”.
iconița cuvântului zilei

2021: epuvantabil

S-a născut în 1948 regizorul american John Carpenter. Numele său este asociat în special cu pelicule de groază și științifico-fantastice.
iconița cuvântului zilei

2020: acutumanță

S-a născut în 1933 Susan Sontag, scriitoare, critic literar și gânditoare americană. Printre cărțile sale traduse în limba română se numără și Privind la suferința celuilalt, un eseu despre fotografia de război și modul în care privitorul poate deveni insensibil în fața ororii.