Cuvântul zilei, 28 decembrie 2013

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
numismatic
© imagine Carmen Nistor

NUMISMATIC, -Ă, numismatici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Disciplină auxiliară a istoriei, care se ocupă cu istoricul monedelor, al medaliilor vechi etc., studiind evoluția acestora din punctul de vedere al formei, al gravurii, al baterii, al circulației etc., precum și documentele conținând date referitoare la monede. 2. Adj. Care aparține numismaticii (1), privitor la numismatică. – Din fr. numismatique.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 28 decembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: corobora

S-a născut în 1882 Sir Arthur Stanley Eddington, astrofizician britanic. Eddington a scris o serie de articole care au anunțat și explicat teoria relativității generale a lui Einstein pentru lumea de limbă engleză. De asemenea, a condus o expediție pentru a observa eclipsa de soare din 29 mai 1919 pe Insula Principe, care a oferit una dintre cele mai timpurii confirmări ale relativității generale.
iconița cuvântului zilei

2022: diseminat

În 1969 s-a născut Linus Torvalds, informatician americano-finlandez, creatorul nucleului sistemului de operare Linux.
iconița cuvântului zilei

2021: creițar

În 1903 s–a înființat Societatea numismatică română.
iconița cuvântului zilei

2020: pretensiv

S-a născut în 1934 actrița britanică Maggie Smith, dublă laureată a premiului Oscar. A jucat rolul severei profesoare Minerva McGonagall în seria de filme Harry Potter.
iconița cuvântului zilei

2019: veros

S-a născut în 1954 actorul american Denzel Washington. A câștigat în 2001 premiul Oscar pentru cel mai bun actor, pentru rolul polițistului corupt Alonzo Harris din filmul Zi de instrucție.