Cuvântul zilei, 15 noiembrie 2013

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
intrepiditate
© imagine Carmen Nistor

INTREPIDITATE, intrepidități, s. f. (Livr.) Însușirea celui intrepid; curaj, cutezanță. îndrăzneală. – Din fr. intrépidité.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 15 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: nobilitat

S-a născut în 1876 într-o familie nobiliară românească Anna de Noailles, scriitoare și poetă franceză de origine română, vedetă a saloanelor mondene din Paris la începutul secolului al XX-lea. A fost fiica boierului Grigore Bibescu Basarab Brâncoveanu, el însuși fiu al principelui valah Gheorghe Bibescu și al prințesei Zoe Basarab-Brâncoveanu din dinastia Craiovescu.
iconița cuvântului zilei

2022: zegism

În plină Conferință a Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP27, 6-18 noiembrie 2022) ce are loc la Sharm El Sheikh, în Egipt, planeta atinge astăzi oficial pragul de 8 miliarde de oameni.
iconița cuvântului zilei

2021: giugiuli

În 1956 a fost lansat Love Me Tender, primul film cu Elvis Presley în rolul principal. Coloana sonoră a fost realizată tot din cântecele interpretate de el, în special cel care dă și titlul filmului.
iconița cuvântului zilei

2020: diorie

S-a născut în 1967 regizorul francez François Ozon. Printre filmele sale se numără și Timpul rămas, povestea unui fotograf de 30 de ani care află că mai are doar câteva luni de trăit.
iconița cuvântului zilei

2019: fomentos

S-a născut în 1930 J. G. Ballard, romancier englez, ale cărui romane științifico-fantastice, catalogate drept distopii moderne, au stârnit controverse. În română i s-a tradus romanul Crash, una dintre cele mai scandaloase apariții editoriale, șocând prin caracterul său obscen și scenele de violență.