Cuvântul zilei, 12 septembrie 2013

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
șansonetă
© imagine Carmen Nistor

ȘANSONETĂ, șansonete, s. f. Scurtă compoziție muzicală pentru voce, proprie muzicii franceze, de origine populară, cu conținut liric sau glumeț (uneori frivol). – Din fr. chansonnette.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 12 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: vincibil

În 490 î.Hr are loc victoria grecilor asupra perșilor în Bătălia de la Maraton. Deși războaiele dintre greci și perși au continuat încă mulți ani, bătălia de la Maraton a demontat mitul invincibilității persane, pregătind terenul pentru următoarele bătălii victorioase ale grecilor, de la Salamina și Plateea.
iconița cuvântului zilei

2022: fofila

Mylène Farmer s-a născut pe 12 septembrie 1961. Este cântăreață, producătoare și actriță franco-canadiană. S-a bucurat de un succes considerabil în anii 80 în majoritatea țărilor francofone și a țărilor din Europa de Est. A apărut rar în mass-media, refuzând să vorbească despre viața ei privată. Această discreție mediatică a fost uneori descrisă de presă ca o strategie de marketing, pentru a se face de dorită.
iconița cuvântului zilei

2021: viabil

Ziua Națiunilor Unite pentru cooperarea Sud-Sud (ONU)
iconița cuvântului zilei

2020: parietal

În 1940 patru tineri care își urmau câinele descoperă în peștera de la Lascaux, Franța, picturi rupestre preistorice.
iconița cuvântului zilei

2019: gratuitate

S-a născut în 1921 scriitorul polonez Stanislaw Lem, cunoscut datorită romanului său Solaris. Tema romanului este futilitatea încercării de a stabili o modalitate de comunicare cu o formă de viață extraterestră de pe o planetă îndepărtată.