Cuvântul zilei, 10 septembrie 2013

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
balbuție
© imagine Carmen Nistor

BALBUȚIE s. f. Tulburare de articulare a cuvintelor caracterizată prin repetarea sunetelor sau silabelor și folosirea unor pauze care întrerup vorbirea; bâlbâială; balbism. (după fr. balbutiement)

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 10 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: găinar

S-a născut în 1968 regizorul, scenaristul și producătorul de filme englez Guy Ritchie. Este cunoscut și pentru filmele sale Jocuri, poturi și focuri de armă (engl. Lock, Stock and Two Smoking Barrels) și Unde dai și unde crapă (engl. Snatch).
iconița cuvântului zilei

2022: hanzelă

În 1941 au apărut bomboanele M&M’s. Din 1988 sunt bomboanele oficiale ale Casei Albe, distribuite la bordul Air Force One și cu alte ocazii. Aceste „M&M’s prezidențiale”, în culorile steagului american, sunt foarte căutate de colecționari.
iconița cuvântului zilei

2021: mogoș

Pe 10 septembrie 1989, nava de transport pasageri Mogoșoaia s-a scufundat pe Dunăre, în aval de Galați, în urma ciocnirii cu un convoi de barje. Au murit peste 200 de oameni.
iconița cuvântului zilei

2020: planisi

S-a născut în 1974 actorul american Ryan Phillippe. Printre filmele sale se numără și Tentația seducției și Capcanele seducției.
iconița cuvântului zilei

2019: superfetație

S-a născut în 1897 eseist, filozof și scriitor francez Georges Bataille. Este cunoscut pentru teoria părții blestemate, potrivit căreia în orice societate și în orice sistem viu există un exces de resurse, care, atunci când nu este folosit la creșterea individuală sau la cea colectivă, trebuie irosit, sacrificat, pentru a asigura un echilibru funcțional.