Cuvântul zilei, 10 aprilie 2013

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
pan
© imagine Carmen Nistor

PAN2, pani, s. m. Denumire dată (în evul mediu) nobililor polonezi sau, p. gener., marilor boieri români; persoană care purta acest titlu. – Din pol. pan.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 10 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: pustiitor

În 1815, a erupt vulcanul indonezian Tambora, provocând moartea a peste 92000 de persoane. Explozia a putut fi auzită la 2600 de kilometri distanță, iar depozitele de cenușă au fost înregistrate la o distanță de cel puțin 1300 de kilometri. Erupția, cea mai mare din istoria înregistrată a lumii, a contribuit la anomaliile climatice globale în anii următori. 1816 a devenit cunoscut drept „anul fără vară” din cauza impactului asupra vremii nord-americane și europene. În emisfera nordică, recoltele au eșuat ducând la cea mai gravă foamete a secolului.
iconița cuvântului zilei

2023: balboa

În 2015, după anunțarea restabilirii relațiilor diplomatice dintre Statele Unite și Cuba, Barack Obama și Raul Castro se deplasează în Panama pentru o întâlnire față în față a șefilor de stat, prima după 1956.
iconița cuvântului zilei

2022: ibum

Ziua Internațională a Fraților și Surorilor
iconița cuvântului zilei

2021: despreuna

În 1970 Paul McCartney anunță destrămarea trupei Beatles.
iconița cuvântului zilei

2020: expozeu

S-a născut în 1847 Joseph Pulitzer, jurnalist și editor american, cunoscut astăzi datorită premiilor Pulizer, acordate anual pentru merite deosebite în jurnalistică, reportaje, fotografie, literatură și numeroase alte domenii.