Cuvântul zilei, 18 decembrie 2012

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
mezozoic
© imagine Carmen Nistor

MEZOZÓIC, a doua eră (grupă) geologică din istoria Pământului, caracterizată prin faună și floră intermediare între cea paleozoică și cea neozoică. Cuprinde sistemele (perioadele) Triasic, Jurasic și Cretacic. Sin. Eră secundară.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 18 decembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: guașă

S-a născut în 1879 Paul Klee, artist german de origine elvețiană. Pictor, desenator și teoretician al artei, Klee și-a dezvoltat un stil individual, îmbinând tendințele moderne în artă într–un desen sintetic, cu linii cromatice îndrăznețe.
iconița cuvântului zilei

2022: mundan

În 1944 apare la Paris primul număr al jurnalului Le Monde.
iconița cuvântului zilei

2021: amendament

Pe 18 decembrie 1865, Statele Unite ale Americii au adoptat al 13-lea amendament al Constituției, prin care au abolit sclavia.
iconița cuvântului zilei

2020: tigvă

S-a născut în 1946 regizorul american Steven Spielberg. A regizat seria de filme care îl au ca protagonist pe Indiana Jones, printre ele numărându-se și Indiana Jones și regatul craniului de cristal.
iconița cuvântului zilei

2019: catalizator

S-a născut în 1863 arhiducele Franz Ferdinand al Austriei, moștenitor al tronului imperiului Austro-Ungar din 1896 până la asasinarea sa la Sarajevo în data de 28 iunie 1914. Atentatul de la Sarajevo a constituit factorul care a declanșat începerea Primului război mondial.