Cuvântul zilei, 10 noiembrie 2012

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
papugiu
© imagine Carmen Nistor

PAPUGIU ~i m. fam. Persoană șireată, pricepută la șmecherii, la lucruri necinstite; pișicher; șmecher. /<turc. papuççu

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 10 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: psihedelism

Se împlinesc 50 de ani de la lansarea oficială a filmului-concert Live at Pompeii, filmat în perioada 4-7 octombrie 1971 și prezentat prima oară (needitat) pe 4 septembrie 1972 la Festivalul de film de la Edinburgh.
iconița cuvântului zilei

2022: interogație

În 1871 pe malul de răsărit al lacului Tanganyika, ziaristul Henry Stanley, plecat din Zanzibar în căutarea exploratorului David Livingstone, despre care nu se știa nimic de mai bine de trei ani de zile, fiind considerat pierdut în teritoriile centrale ale Africii, găsește un călător istovit și fără provizii. Stanley rostește întrebarea devenită vorbă istorică: „Doctorul Livingstone, presupun?”. Ulterior cei doi vor explora împreună nordul Lacului Tanganyika, apoi ziaristul se va întoarce în Anglia, Livingstone îndreptându-se spre Zambia.
iconița cuvântului zilei

2021: psihotehnică

Ziua mondială a științei pentru pace și dezvoltare (ONU)
iconița cuvântului zilei

2020: sadacat

S-a născut in 1923 Hachiko, cunoscut în japoneză și ca credinciosul câine Hachiko, câine din rasa Akita, rămas în memoria umanității pentru devotamentul față de stăpânul său mulți ani după decesul acestuia.
iconița cuvântului zilei

2019: nuizibil

S-a născut în 1919 Mihail Kalașnikov, general rus, proiectant de arme de foc, cunoscut pentru crearea armelor de asalt AK-47, AKM și AK-74.