Cuvântul zilei, 6 septembrie 2012

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
rebrusment
© imagine Carmen Nistor

REBRUSMENT s. n. 1. schimbare a direcției traseului unei căi ferate, metrou sau tramvai, astfel încât cele două ramuri ale traseului să aibă o tangentă comună în punctul de schimbare a direcției. 2. întoarcere bruscă a direcției catenelor muntoase. (< fr. rebroussement)

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 6 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: ciocoi

În 1819 s-a născut scriitorul Nicolae Filimon. Cea mai importantă operă a sa este romanul Ciocoii vechi și noi, o frescă a societății românești de la începutul secolului 19.
iconița cuvântului zilei

2022: larmă

S-a născut în 1971 scriitorea indiană Kiran Desai. Printre romanele sale traduse în limba română se numără și volumul de debut Zarvă în livada cu guave.
iconița cuvântului zilei

2021: galofil

S-a născut în 1900 scriitorul american Julien Green. Autorul a numeroase romane, Julien Green a scris în principal în limba franceză, fiind primul membru al Academiei Franceze care nu avea cetățenie franceză.
iconița cuvântului zilei

2020: fragranță

S-a născut în 1925 scriitorul italian Andrea Camilleri, cunoscut internațional datorită romanelor care îl au ca protagonist pe comisarul Montalbano. Printre romanele sale traduse în limba română se numără și Mireasma nopții.
iconița cuvântului zilei

2019: nesocotință

În 1951 scriitorul american William S. Burroughs își împușcă și ucide soția accidental, atunci când la o petrecere, fiind în stare de ebrietate, vrea să recreeze scena din William Tell.