Cuvântul zilei, 14 august 2012

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
mutualism
imagine © Vasile Alboiu

MUTUALISM s. n. (Rar) 1. Sistem de solidaritate și de ajutor reciproc. 2. (Biol.) Viețuire laolaltă a mai multor organisme diferite ca specie. [Pr.: -tu-a-] – Din fr. mutualité.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 14 august în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: carent

În 1952 este folosită pentru prima dată expresia „lumea a treia” de către Alfred Sauvy, demograf și economist francez, pentru a desemna țările cel mai puțin avansate din punct de vedere economic și al nivelului de trai.
iconița cuvântului zilei

2022: junctură

În 1962, echipele de foraj franceze și italiene care lucrau pentru tunelul Mont Blanc se întâlnesc. Perforarea a fost un succes, cu o deviație a axei mai mică de 13 cm.
iconița cuvântului zilei

2021: electromagnetism

Pe 14 august 1777 s-a născut fizicianul danez Hans Christian Ørsted. El a pus bazele electromagnetismului descoperind că un curent electric creează în jurul său un cîmp magnetic, deviind acul unei busole.
iconița cuvântului zilei

2020: volbură

S-a născut în 1966 actrița americană Halle Berry. Printre cele mai cunoscute roluri ale sale este Storm din seria de filme X-Men. Storm este o mutantă care poate controla starea vremii.
iconița cuvântului zilei

2019: anarhism

S-a născut în 1926 regizoarea italiană Lina Wertmüller. Anarhismul este una dintre temele sale recurente.