Cuvântul zilei, 24 mai 2012

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
ispas
imagine © Vasile Alboiu

ISPAS s. n. (Pop.) Numele unei sărbători creștine ortodoxe; Înălțarea (Domnului). – Din sl. sŭpasŭ „mântuitor”.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 24 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: policrom

S-a născut în 1895 Marcel Iancu, pictor, arhitect, grafician și eseist româno-israelian, unul dintre inițiatorii mișcării artistice Dada.
iconița cuvântului zilei

2022: indelebil

S-a născut în 1960 actrița britanică Kristin Scott Thomas. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul O vară de neuitat în regia lui Lucian Pintilie.
iconița cuvântului zilei

2021: metodism

În 1738 are loc la Londra, pe strada Aldersgate, pocăința pastorului John Wesley, convertirea sa evanghelică lansând începutul mișcării metodiste.
iconița cuvântului zilei

2020: fastuos

În 1906 hotelierul elvețian César Ritz a deschis la Londra un alt hotel cu numele său, în care fiecare apartament are o baie privată, ca o noutate. Serviciile și dotările de lux au stabilit noi standarde în industrie.
iconița cuvântului zilei

2019: aed

S-a născut în 1941 Bob Dylan, cântăreț, compozitor, muzician și poet american. În anul 2016, i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatură, pentru crearea de noi expresii poetice în cadrul marii tradiții a cântecului american.