Cuvântul zilei, 7 februarie 2012

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
ster

STER, steri, s. m. Unitate de măsură pentru volume egală cu un metru cub, întrebuințată la măsurarea lemnelor așezate în stive. – Din fr. stère.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 7 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: dezamara

În 1984, astronautul american Bruce McCandless II a realizat prima ieșire extravehiculară în spațiu fără să fie atașat. A plutit în gravitație zero pe un „scaun spațial” (Manned Maneuvering Unit).
iconița cuvântului zilei

2023: ilizibil

Charles Dickens obișnuia să folosească o stenografie personală pentru a scrie anumite documente private. Era atât de absconsă încât descifrarea ei a necesitat o colaborare internațională și resurse umane uriașe. Dickens s-a născut pe 7 februarie 1812.
iconița cuvântului zilei

2022: faceție

În 1914 a apărut Kid Auto Races at Venice, regizat de Henry Lehrman. Acest scurtmetraj (7 minute) l-a făcut pe Charlie Chaplin cel mai popular actor comic din lume.
iconița cuvântului zilei

2021: zefliu

S-a născut în 1965 actorul și comedianul Chris Rock, votat de public ca fiind printre primii 50 cei mai buni comedianți din Statele Unite ale Americii.
iconița cuvântului zilei

2020: insipid

S-a născut în 1885 Sinclair Lewis, prozator american, primul american câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1930. Opera sa este o cronică satirică a vieții provinciale americane, reductibilă la tipul individului mediocru, apăsat de grotescul și banalitatea vieții cotidiene.