Cuvântul zilei, 30 noiembrie 2011

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
caleidoscop

CALEIDOSCOP, caleidoscoape, s. n. Aparat optic format dintr-un cilindru opac în interiorul căruia se găsesc mai multe oglinzi, dispuse astfel încât mici piese viu colorate, aflate la capătul opus celui prin care se privește, să formeze, prin rotirea cilindrului, diferite imagini simetrice. ♦ Rubrică într-o publicație periodică, emisiune la radio sau la televiziune etc. cu un conținut extrem de variat. – Din fr. kaléidoscope.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 30 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: ispititor

S-a născut în 1965 Ben Stiller, actor, regizor, producător și scenarist american. Printre filmele sale se numără și Mary cea cu vino-ncoa' (în engleză There’s something about Mary).
iconița cuvântului zilei

2022: înlumina

În 1340 s-a născut în Franța ducele Jean de Berry, cel mai mare bibliofil din epoca sa. Inventarele sale menționează numeroasele manuscrise pe care le-a achiziționat de la mai mulți miniaturiști. La sfârșitul vieții, deținea aproximativ 300 de manuscrise.
iconița cuvântului zilei

2021: letal

Ziua internațională de comemorare a tuturor victimelor războiului chimic (ONU)
iconița cuvântului zilei

2020: mur

În 1979 trupa Pink Floyd lansează opera rock The Wall (Zidul).
iconița cuvântului zilei

2019: ghivent

În 1858 americanul John Landis Mason a patentat borcanul cu ghivent, cunoscut sub numele de borcanul Mason.