Cuvântul zilei, 1 mai 2011

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
mucava

MUCAVA ~le f. Carton gros folosit la cartonarea cărților, la confecționarea cutiilor și a ambalajelor. [Art. mucavaua; G.-D. mucavalei] /<turc. mukavva

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 1 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: desferecat

S-a născut în 1982 actorul nord-irlandez James „Jamie” Dornan, cunoscut pentru rolul Christian Grey din seria de filme Cincizeci de umbre printre care și Cincizeci de umbre descătușate.
iconița cuvântului zilei

2022: verbuncaș

În 1908 s-a născut Krystyna Skarbek, renumită spioană engleză din timpul celui de-al doilea război mondial. Datorită ei, serviciile secrete britanice și-au revizuit criteriile de recrutare a femeilor.
iconița cuvântului zilei

2021: sinopsis

În 1941, Orson Welles lansează Citizen Kane, primul său film, considerat de mulți critici, cineaști și cinefili cel mai bun film din toate timpurile.
iconița cuvântului zilei

2020: dendrită

S-a născut în 1852 Santiago Ramón y Cajal, histologist și doctor spaniol, laureat al Premiului Nobel pentru medicină în 1906. Ramón y Cajal este considerat a fi unul dintre fondatorii neuroștiinței moderne. A fost primul care a efectuat schițe cu celulele nervoase, descriind cu exactitate axonii și dendritele.
iconița cuvântului zilei

2019: pentagramă

S-a născut în 1921 scriitorul de literatură științifico-fantastică, fantastică și literatură pentru copii Vladimir Colin. Unul dintre romale sale se numește Pentagrama.