10 definiții pentru white-spirit

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

WHITE-SPIRIT s. n. Produs obținut la distilarea petrolului brut, întrebuințat ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor. [Pr.: ŭaĭt-spirit] – Cuv. engl.

white-spirit sns [At: LTR2 / P: ǔait-~ / E: eg white-spirit] Produs intermediar între benzină și petrolul lampant, obținut la distilarea țițeiului, întrebuințat ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor.

white-spirit [wait’spirit] s.n. Fracțiune de țiței obținută la distilarea primară (avînd limitele de fierbere cca 160-200°C și inflamabilitatea minim 30°C), care se folosește ca solvent. • /<engl. white spirit.

WHITE-SPIRIT s. n. Produs obținut la distilarea petrolului brut, întrebuințat ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor. [Pr.: uait-spirit] – Cuv. engl.

WHITE-SPIRIT s.n. Produs obținut la distilarea petrolului, întrebuințat ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor. [Pron. uait-spirit. / < engl. white-spirit].

WHITE-SPIRIT UAIT-/ s. n. produs obținut la distilarea țițeiului, între benzină și petrolul lampant, folosit ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor, precum și drept carburant special. (< engl. white-spirit)

WHITE-SPIRIT [pr.: uait-spirit] n. Produs obținut la distilarea petrolului brut, întrebuințat ca solvent și în vopsitorie. /Cuv. engl.

WHITE-SPIRT s. n. Produs obținut la distilarea petrolului brut și întrebuințat ca solvent în vopsitorii și în industria lacurilor. Pronunțat: uait-spirt.

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

white-spirit (engl.) [white pron. ŭaĭt] (desp. white-spi-) s. n. corectat(ă)

white-spirit (angl.) [white pron. ŭaĭt] s. n.

Intrare: white-spirit
  • pronunție: ŭaĭt-spirit
substantiv neutru (N999)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • white-spirit
plural
genitiv-dativ singular
plural
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

white-spiritsubstantiv neutru invariabil

  • 1. Produs obținut la distilarea petrolului brut, întrebuințat ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor. DEX '09 DEX '98 DLRLC DN
  • diferențiere Produs obținut la distilarea țițeiului, între benzină și petrolul lampant, folosit ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor, precum și drept carburant special. MDN '00
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.