17 definiții pentru foxtrot

din care

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

FOXTROT, foxtroturi, s. n. Dans modern de origine americană, cu ritm sincopat și cu mișcare vioaie sau lentă, care se dansează în perechi; melodie după care se execută acest dans. – Din engl. foxtrot.

FOXTROT, foxtroturi, s. n. Dans modern de origine americană, cu ritm sincopat și cu mișcare vioaie sau lentă, care se dansează în perechi; melodie după care se execută acest dans. – Din engl. foxtrot.

foxtrot sn [At: DA ms / V: fox2 / S și: fox-trot / Pl: ~uri / E: eg fox-trot] 1 Dans modern de origine americană, cu ritm sincopat și cu mișcare vioaie sau lentă, care se dansează în perechi. 2 Melodie după care se dansează foxtrotul (1).

FOXTROT, foxtroturi, s. n. Dans modern, cu mișcări repezi, care se dansează în perechi.

FOXTROT s.n. Dans modern de origine americană, în patru timpi, cu mișcări sacadate, care se dansează în perechi; melodia acestui dans. [< engl., fr. fox-trot].

FOXTROT s. n. dans de perechi, de origine americană, cu ritm sincopat și mișcare vioaie; melodia corespunzătoare. (< engl., fr. fox-trot)

FOXTROT ~uri n. 1) Dans de salon de origine americană, executat în perechi într-un ritm sincopat. 2) Melodie după care se execută acest dans. /<engl. fox-trot

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

foxtrot s. n., pl. foxtroturi

Dicționare relaționale

Indică relații între cuvinte (sinonime, antonime).

FOXTROT s. (MUZ.) fox. (Dansează un ~.)

FOXTROT s. (MUZ.) fox. (Dansează un ~.)

FOX s. (MUZ.) foxtrot. (Dansează un ~.)

Dicționare etimologice

Explică etimologiile cuvintelor sau familiilor de cuvinte.

foxtrot (foxtroturi), s. n. – Fox-trot. Engl. fox-trot.Der. foxtrota, vb. (a dansa fox-trot), barbarism, apare, între alții autori la Cocea.

Dicționare specializate

Explică înțelesuri specializate ale cuvintelor.

foxtrot (< engl. foxtrott „mersul vulpii”), dans de salon, asemănător marșului*, apărut în America de Nord din ragtime* (c. 1910). În versiune lentă: slowfox. Teme* celebre de f. (Tea for two, Dinah, Body and soul) au fost preluate din nou de către muzica de jazz*.

Intrare: foxtrot
substantiv neutru (N24)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • foxtrot
  • foxtrotul
  • foxtrotu‑
plural
  • foxtroturi
  • foxtroturile
genitiv-dativ singular
  • foxtrot
  • foxtrotului
plural
  • foxtroturi
  • foxtroturilor
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

foxtrot, foxtroturisubstantiv neutru

  • 1. Dans modern de origine americană, cu ritm sincopat și cu mișcare vioaie sau lentă, care se dansează în perechi; melodie după care se execută acest dans. DEX '09 DEX '98 DLRLC DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.