9 definiții pentru unionism

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

UNIONISM s. n. Tendința de a se uni, de a se grupa într-o uniune; curent, concepție având la bază această tendință. [Pr.: -ni-o-] – Din fr. unionisme.

UNIONISM s. n. Tendința de a se uni, de a se grupa într-o uniune; curent, concepție având la bază această tendință. [Pr.: -ni-o-] – Din fr. unionisme.

unionism sn [At: DL / P: ~ni-o~ / E: fr unionisme] 1 Tendința de a se uni3 (2). 2 Curent (concepție) bazat pe unionism (1).

UNIONISM s. n. Tendința de a se uni, de a realiza o unitate; curent, concepție avînd la bază această tendință.

UNIONISM s.n. Tendință de a se uni, de a se grupa într-o uniune; curent, concepție care are la bază această tendință. [Pron. -ni-o-. / cf. fr. unionisme].

UNIONISM s. n. tendință de a se uni, de a se grupa într-o uniune; curent, concepție având la bază această tendință. (< fr. unionisme)

UNIONISM n. Curent social-politic, care are la bază tendința de grupare într-o uniune (politică, economică, culturală, religioasă etc.). [Sil. -ni-o-] /< fr. unionisme

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

Intrare: unionism
  • silabație: u-ni-o-nism info
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • unionism
  • unionismul
  • unionismu‑
plural
genitiv-dativ singular
  • unionism
  • unionismului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

unionismsubstantiv neutru

  • 1. Tendința de a se uni, de a se grupa într-o uniune; curent, concepție având la bază această tendință. DEX '09 DEX '98 DLRLC DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.