16 definiții pentru in-quarto (adj.)

din care

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

IN-QUARTO, adj. invar., (2) in-quartouri, s. n. 1. Adj. invar. (Despre formatul unei cărți sau al unei file dintr-o carte) În care coala de hârtie imprimată este îndoită în patru, formând patru foi sau opt pagini. 2. S. n. Carte care are acest format. [Var.: in-cuarto, in-cvarto adj. invar., s. n.] – Din fr. in-quarto.

IN-QUARTO adj., s.n. invar. v. in-cvarto.

IN-CUARTO adj. invar., s. n. v. in-quarto.

IN-CVARTO adj. invar., s. n. v. in-quarto.

in quarto sni, ain [At: DA / E: fr in-quarto, lat in-quarto] 1-2 ain (Format al unei cărți) în care coala de hârtie e îndoită în patru, formând 8 pagini. 3-4 (Carte) de format in quarto (2).

IN-CUARTO adj. invar. v. in-cvarto.

IN-CVARTO adj. invar. (Despre formatul unei cărți sau al unei file dintr-o carte) În care coala de hârtie imprimată este îndoită în patru, formând patru foi sau opt pagini; (despre cărți, adesea substantivat) care are acest format. [Var.: in-cuarto adj. invar.] – Din fr. in-quarto.

IN-CVARTO adj. invar. (Despre formatul unei cărți) În care coala de hîrtie e îndoită în patru, formînd 8 pagini; (despre cărți) care are acest format. Un volum in-cvarto. Scris și: in quarto.

IN-CUARTO adj., s.n. invar. v. in-cvarto.

IN-CVARTO adj., s.n. invar. (Format) în care coala de hîrtie imprimată a fost îndoită în patru, alcătuind opt pagini; (carte) care are acest format. [Scris și in-quarto, var. in-cuarto adj., s.n. invar. / cf. fr. in-quarto, lat. in quarto].

IN-CVARTO adj. inv., s. n. (format) în care coala de hârtie imprimată a fost îndoită în patru (opt pagini). (< fr. in-quarto)

IN-CVARTO adj. invar. 1) (despre formatul unei cărți) Care are coala de hârtie îndoită în patru, formând opt pagini. 2) (despre cărți) Care are formatul unei astfel de coli. /<lat. in-quarto

*in quárto, cuv. latine care se pronunță in cŭarto și înseamnă „în patru” și se întrebuințează cînd e vorba de coală tipărită și îndoită așa în cît să formeze 4 foĭ saŭ 8 paginĭ.

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

in-quarto1 [qu pron. lat. ] (desp. -quar-) adj. invar. (volume ~); abr. in-4° corectat(ă)

in-quarto1 (lat.) [qua pron. cŭa] (quar-) adj. invar.; abr. in 4°

Intrare: in-quarto (adj.)
in-quarto1 (adj.) adjectiv invariabil
  • silabație: in-quar-to info
  • pronunție: in-cŭarto
compus
  • in-quarto
in-cuarto1 (adj.) adjectiv invariabil
compus
  • in-cuarto
in-cvarto1 (adj.) adjectiv invariabil
compus
  • in-cvarto
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

in-quartoadjectiv invariabil

  • 1. (Despre formatul unei cărți sau al unei file dintr-o carte) În care coala de hârtie imprimată este îndoită în patru, formând patru foi sau opt pagini. DEX '09 DEX '98 DLRLC DN
    • format_quote Un volum in-quarto. DEX '09 DEX '98 DLRLC DN
  • comentariu abreviere in 4º DOOM 2
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.