11 definiții pentru galvanostegie

din care

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

GALVANOSTEGIE s. f. Procedeu tehnic de depunere pe cale electrolitică a unui strat metalic aderent pe un obiect metalic, împotriva coroziunii sau în scop decorativ. – Din fr. galvanostégie.

galvanostegie sf [At: LTR / Pl: ~ii / E: fr galvanostégie] Depunere pe cale electrolitică a unui strat metalic pe un obiect de metal pentru protejarea sau înfrumusețarea acestuia.

GALVANOSTEGIE s. f. Procedeu tehnic de depunere pe cale electrolitică a unui strat aderent pe un obiect metalic, în scopul protejării sau înfrumusețării acestuia. – Din fr. galvanostégie.

GALVANOSTEGIE, galvanostegii, s. f. Acoperire a unor obiecte metalice cu un strat subțire din alt metal, cu ajutorul electrolizei. V. aurire, argintare, cromare, nichelare.

GALVANOSTEGIE, galvanostegii, s. f. Acoperire a unor obiecte metalice cu un strat subțire din alt metal, depus prin electroliză. – Fr. galvanostégie.

GALVANOSTEGIE s.f. Acoperire pe cale electrolitică a unor obiecte de metal cu un strat subțire dintr-un alt metal. [Gen. -iei. / cf. fr. galvanostégie].

GALVANOSTEGIE s. f. acoperire pe cale electrolitică a unor obiecte de metal cu un strat subțire dintr-un alt metal. (< fr. galvanostégie)

GALVANOSTEGIE ~i f. Acoperire, prin depunere electrolitică, a unui obiect metalic cu un strat subțire de material protector. /<fr. galvanostégie

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

galvanostegie (desp. -nos-te-/-no-ste-) s. f., art. galvanostegia, g.-d. galvanostegii, art. galvanostegiei

!galvanostegie (-nos-te-/-no-ste-) s. f., art. galvanostegia, g.-d. galvanostegii, art. galvanostegiei

galvanostegie s. f. (sil. mf. -ste-), art. galvanostegia, g.-d. galvanostegii, art. galvanostegiei

Intrare: galvanostegie
  • silabație: -nos-te-, -no-ste- info
substantiv feminin (F134)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • galvanostegie
  • galvanostegia
plural
genitiv-dativ singular
  • galvanostegii
  • galvanostegiei
plural
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

galvanostegiesubstantiv feminin

  • 1. Procedeu tehnic de depunere pe cale electrolitică a unui strat metalic aderent pe un obiect metalic, împotriva coroziunii sau în scop decorativ. DEX '09 DLRLC DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.