8 definiții pentru display


Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

displáy sni [At: DEX / P: ~pléi / E: eg display] (Inf; Elt) 1 Dispozitiv de vizualizare folosit ca periferic la calculatoare. 2 Afișaj optoelectronic care conține un grup de cifre, folosit la instrumentele de măsură. 3 Literă tipografică aldină cursivă.

DISPLAY, display-uri, s. n. (Inform., Electron.) 1. Dispozitiv de vizualizare folosit ca periferic la calculatoare. 2. Afișaj optoelectronic care conține un grup de cifre, folosit la instrumentele de măsură. 3. Caracter tipografic sau literă tipografică aldină cursivă. [Pr.: -pléĭ] – Din engl. display.

DISPLAY, displayuri, s. n. (Inform., electron.) 1. Dispozitiv de vizualizare folosit ca periferic la calculatoare. 2. Afișaj optoelectronic care conține un grup de cifre, folosit la instrumentele de măsură. 3. Caracter tipografic sau literă tipografică aldină cursivă. [Pr.: -pléi] – Din engl. display.

DISPLAY [DÍS-PLEI] s. n. 1. terminal de ieșire al unui ordinator cu ajutorul căruia se pot vizualiza operațiile. 2. afișaj optoelectronic conținând un grup de cifre, la instrumentele de măsură. 3. caracter tipografic aldin cursiv. (< engl. display)

display s. n. (tehn.) ◊ „Ieri, pentru prima dată am jucat șah la teleimprimator, împotriva unei mașini [...] electronice de calcul «Varian-72». De dimensiunea unui dulap mediu, având alături un teleimprimator terminal [...] avea deasupra sa un display – un fel de ecran TV care înfățișa tabla de joc.” R.l. 27 VIII 75 p. 5. ◊ „Compania Philips a realizat o mașină de scris electronică «W.P. 5001» care oferă o serie de avantaje în raport cu mașinile obișnuite. Textul dactilografiat apare pe display – un ecran asemănător celui de televizor.” R.l. 30 XI 77 p. 6. ◊ „La New York există deja un display electronic care aduce permanent la zi cuantumul uriașei datorii publice a Americii, de ordinul trilioanelor de dolari.” Ad. 22 XI 93 p. 8; v. și bancă (de informații), fotozaț [pron. displéi] (din engl. display; TDE; DEX-S)

DISPLAY [pr.: displéi] ~uri n. 1) Dispozitiv prin care informația este prezentată necodificat; dispozitiv de vizualizare al calculatorului. 2) Caracter tipografic sau litera aldina cursivă. /Cuv. engl.


Dicționare morfologice

Se indică corespondența dintre forma de bază a unui cuvânt și flexiunile sale.

*display (angl.) [pron. displéĭ] s. n., art. display-ul; pl. display-uri


Dicționare relaționale

Nu reprezintă definiții, ci se indică relații între cuvinte.

Intrare: display
substantiv neutru (N67)
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • display
  • displayul
  • displayu‑
plural
  • displayuri
  • displayurile
genitiv-dativ singular
  • display
  • displayului
plural
  • displayuri
  • displayurilor
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)