4 definiții pentru Schneider

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

SCHNEIDER [ʃnedér], familie de industriași francezi. Mai importanți: Joseph-Eugène (1805-1875) și fratele său Adolphe (1802-1845), care au cumpărat și dezvoltat uzinele de la Creusot ce au devenit, treptat, una dintre cele mai mari producătoare de oțel și armament din lume. După al Doilea Război Mondial și-a pierdut din importanță.

SCHNEIDER [ʃnáidər], Friedrich (1881-1970), pedagog german. Specialist în pedagogia comparată („Introducere în știință educației”, „Știința comparată a educației”).

SCHNEIDER [ʃnedér], Hortense (1833-1920), mezzo-soprană franceză. Celebră în operele lui Offenbach, scrise special pentru ea („Frumoasa Elena”, „Pericola”, „Marea ducesă de Gerolstein”). Viața sa a inspirat numeroase filme.

SCHNEIDER [ʃnáidər], Romy (pseud. lui Rosemarie Magdalena Albach-Retty) (1938-1982), actriță austriacă de film și teatru. Vedetă internațională a anilor ’60-’70 ai sec. 20. Depășește rapid registrul filmelor convenționale, operetistice, care au lansat-o („Sissi”), pentru a accede în zona dramelor contemporane sau de epocă în care frapează printr-o frumusețe somptuoasă, prin vulnerabilitate și senzualitate ambiguă („Lucrurile vieții”, „Ludwig”, „O poveste”, „Banchera”).

Intrare: Schneider
Schneider
Nu există informații despre paradigma acestui cuvânt.