4 definiții pentru Frank

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

Frank (Iacob) m. născut în N. Moldovei, faimos șarlatan, capul sectei judaice a antitalmudiștilor (1712-1791).

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

FRANK, Anna (1929-1945), tânără evreică, emigrată din Germania, împreună cu familia, în Olanda (1933). Între 1942 și 1944 a scris un Jurnal, cu certă valoare literară, în care a relatat viața și spaima fiecărei zile petrecute într-un mic apartament din Amsterdam, unde au trăit ascunși până la arestare. A murit într-un lagăr de concentrare.

FRANK, Ilia Mihailovici (1908-1990), fizician rus. Prof. univ. la Moscova. Cercetări în domeniile opticii fizice, fotoluminiscenței, fizicii nucleare. Împreună cu I.E. Tamm, a dezvoltat teoria efectului Cerenkov. A condus lucrările de construcție a reactorului nuclear cu regim de funcționare în impulsuri, folosind ca sursă de radiații neutroni rapizi. Premiul Nobel pentru fizică (1958), împreună cu P.A. Cerenkov și I.E. Tamm.

FRANK, Philipp (1884-1964), filozof austriac. Stabilit în S.U.A. (1938). Membru al Cercului vienez. A întreprins analize ale științei, în special ale fizicii, aplicând tezele pozitivismului logic („Legea cauzală și limitele ei”, „Știința modernă și filozofia ei”).

Intrare: Frank
Frank
Nu există informații despre paradigma acestui cuvânt.