6 definiții pentru Androsace (gen de plante)

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

LĂPTIȘOR, s. n., (3) lăptișori, s. m. 1. (Rar) Diminutiv al lui lapte. 2. (În sintagma) Lăptișor de matcă = produs secretat de glandele faringiene ale albinelor doici, care constituie hrana larvelor de matcă, utilizat în medicină și în cosmetică. 3. Plantă erbacee cu tulpina ramificată, cu mai multe rozete de frunze lanceolate, cu flori albe, răspândită în regiunea alpină; laptele-stâncii (Androsace chamaejasme).Lapte + suf. -ișor.

LĂPTIȘOR m. 1) Plantă erbacee cu tulpina ramificată și cu mai multe rozete de frunze la bază, cu flori albe, dispuse în umbele, răspândită în regiunea alpină. 2): ~ de matcă produs secretat de glandele faringiene ale albinelor, utilizat în medicină și în cosmetică. /lapte + suf. ~ișor

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

lăptișor (bot.) s. m., pl. lăptișori

Dicționare relaționale

Indică relații între cuvinte (sinonime, antonime).

LĂPTIȘOR s. 1. lăptic, lăptuț. 2. (BOT.; Androsace chamaejasme) laptele-stâncii, (reg.) primuliță.

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

ANDROSACE L., ANDROSACE, fam. Primulaceae. Gen originar din Europa, Asia, America de N, cca 98 specii, perene sau anuale, tulpinile au rareori frunze scapiforme; flori mari, albe sau roz-roșietice (corolă infundibuliformă, nedivizată sau cu lacinii bifide, darepte, tubul ovoid, gîtul scurt, solzos, caliciul campanulat, 5-fidat) în umbele sau raceme. Frunze dispuse în rozete, la bază. Fruct, capsulă.

Intrare: Androsace (gen de plante)
Androsace (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Androsace