8 definiții pentru white-spirit

Articole pe această temă:


Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

white-spirit sns [At: LTR2 / P: ǔait-~ / E: eg white-spirit] Produs intermediar între benzină și petrolul lampant, obținut la distilarea țițeiului, întrebuințat ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor.

WHITE-SPÍRIT s. n. Produs obținut la distilarea petrolului brut, întrebuințat ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor. [Pr.: ŭaĭt-spirit] – Cuv. engl.

WHITE-SPIRIT s. n. Produs obținut la distilarea petrolului brut, întrebuințat ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor. [Pr.: uáit-spirit] – Cuv. engl.

WHITE-SPIRIT s.n. Produs obținut la distilarea petrolului, întrebuințat ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor. [Pron. uáit-spirit. / < engl. white-spirit].

WHITE-SPÍRIT UÁIT-/ s. n. produs obținut la distilarea țițeiului, între benzină și petrolul lampant, folosit ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor, precum și drept carburant special. (< engl. white-spirit)

WHITE-SPIRIT [pr.: uáit-spirit] n. Produs obținut la distilarea petrolului brut, întrebuințat ca solvent și în vopsitorie. /Cuv. engl.

WHÍTE-SPIRT s. n. Produs obținut la distilarea petrolului brut și întrebuințat ca solvent în vopsitorii și în industria lacurilor. Pronunțat: uait-spirt.


Dicționare morfologice

Se indică corespondența dintre forma de bază a unui cuvânt și flexiunile sale.

white-spírit (angl.) [white pron. ŭaĭt] s. n.

Intrare: white-spirit
  • pronunție: ŭaĭt-spirit
substantiv neutru (N999)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • white-spirit
plural
genitiv-dativ singular
plural
vocativ singular
plural

white-spirit

  • 1. Produs obținut la distilarea petrolului brut, întrebuințat ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor.
    surse: DEX '09 DEX '98 DLRLC DN
  • diferențiere Produs obținut la distilarea țițeiului, între benzină și petrolul lampant, folosit ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor, precum și drept carburant special.
    surse: MDN '00

etimologie: