4 definiții pentru tehnopsihologie

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

TEHNOPSIHOLOGIE, s. f. Ramură a psihologiei care se ocupă de mijloacele aplicării practice a psihologiei teoretice. – Tehno[logie] + psihologie.

TEHNOPSIHOLOGIE, s. f. Ramură a psihologiei care se ocupă de mijloacele aplicării practice a psihologiei teoretice. – Tehno[logie] + psihologie.

tehnopsihologie sf [At: DEX-S / E: tehno- + psihologie] Ramură a psihologiei care se ocupă de mijloacele aplicării practice a psihologiei teoretice.

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

tehnopsihologie s. f., g.-d. art. tehnopsihologiei

Dicționare specializate

Explică înțelesuri specializate ale cuvintelor.

TEHNO- „tehnică, profesie”. ◊ gr. tekhne „meșteșug, meserie” > fr. techno-, engl. id., germ. id. > rom. tehno-.~crație (v. -crație), s. f., 1. Doctrină și curent social-politic contemporan, care postulează cadrul unor structuri în care puterea să aparțină nu factorilor politici, ci oamenilor de știință, tehnicienilor și organizatorilor; sin. tehnocratism. 2. Intelectualitate tehnocratică; ~fil (v. -fil1), adj., (despre specii animale) care se adaptează ușor la civilizația tehnică; ~grafie (v. -grafie), s. f., descriere a diferitelor profesii și a procedeelor lor de lucru; ~log (v. -log), s. m. și f., specialist în tehnologie; ~logie (v. -logie1), s. f., 1. Știință a procedeelor și a mijloacelor de prelucrare a materialelor. 2. Ansamblu al proceselor, metodelor, procedeelor, operațiilor etc. utilizate în scopul obținerii unui anumit produs; ~patie (v. -patie), s. f., denumire generală pentru bolile profesionale; ~patologie (v. pato-, v. -logie1), s. f., ramură a patologiei care tratează despre bolile produse prin deficiențe în tehnica întreținerii și exploatării animalelor; ~psihologie (v. psiho-, v. -logie1), s. f., ramură a psihologiei care se ocupă de mijloacele aplicării practice a psihologiei teoretice; ~sferă (v. -sferă), s. f., zonă de activitate tehnică a omului.

Intrare: tehnopsihologie
substantiv feminin (F134)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • tehnopsihologie
  • tehnopsihologia
plural
genitiv-dativ singular
  • tehnopsihologii
  • tehnopsihologiei
plural
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

tehnopsihologiesubstantiv feminin

  • 1. Ramură a psihologiei care se ocupă de mijloacele aplicării practice a psihologiei teoretice. DEX '98 DEX '09
etimologie:
  • Tehno[logie] + psihologie DEX '98 DEX '09

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.