3 intrări

3 definiții

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

Eriophyllum lanatum Forb. (syn. Actinella lanata Pursch.). Specie care înflorește vara. Florile radiale galbene și cele ale discului dispuse în capitule singulare, terminale sau la subsuoara frunzelor, pedunculate, sepale în 2 rînduri. Frunze (cca 5 cm lungime), cele de la bază alterne sau în perechi, în formă de spatulă, liniare sau rotunde, cu cîteva crestături sau penate. Tulpină ramificată, întinsă pe sol, înaltă de 10-25 cm, pubescentă.

Gnaphalium lanatum hort. [syn. Helichrysum petiolatum (L.) DC.]. Specie cu ramuri lungi, pendule, foarte păroase, albicioase. Frunze mici, ovate sau cordiforme, pe ambele fețe albe, dispuse altern, la fel de pubescente ca și ramurile. Plantă de 50-100 cm lungime.

Heracleum lanatum Michx. (syn. H. maximum Bartram). Specie care înflorește vara. Flori albe, în umbelă mare, sepale lanceolate. Fructe ovate, în tinerețe pubescente. Frunze penate, cu 3 foliole bi- sau trilobate, cu vîrf scurt, ascuțit sau bont și marginea crestată, pe partea inferioară pubescente. Tulpină fistuloasă, cu șănțulețe, cca 2,5 m înălțime.

Intrare: Eriophyllum lanatum
Eriophyllum lanatum park  nomenclatura binară
compus
  • Eriophyllum lanatum
Intrare: Gnaphalium lanatum
Gnaphalium lanatum park  nomenclatura binară
compus
  • Gnaphalium lanatum
Intrare: Heracleum lanatum
Heracleum lanatum park  nomenclatura binară
compus
  • Heracleum lanatum