6 definiții pentru joint-venture joint adventure

school Articole pe această temă:


Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

JÓINT-VENTURE, joint-venture, s. n. Contract prin care două sau mai multe părți se angajează într-o activitate economică, care este supusă controlului comun, în scopul valorificării în activitatea de producție sau de comercializare a avantajelor deținute de părțile asociate. [Pr.: ğoĭntvenčăr] – Din engl. joint-venture.

JOINT-VENTURE [GIÓINT-VÉNCEĂR] s. n. asociere de întreprinderi din diferite state în vederea unui anumit program comun. (< engl. joint-venture)

joint-venture (anglicism) Asocierea a două sau mai multe întreprinderi – din țări diferite – în vederea realizării unui program specific ◊ „Colaborarea cu TAROM-ul a fost apreciată ca bună, iar joint-ventures dintre Swissair și Austrian Airlines – Avicon, este compania de consultanță atât pentru TAROM, cât și pentru Aeroportul Internațional Otopeni.” R.l. 5 VI 92 p. 3. ◊ „Această întreprindere a luat ființă grație unui joint-venture dintre compania de telefoane a Israelului și un ziar creștin local.” R.l. 22 VII 93 p. 11; v. și 16 IX 93 p. 11, Cuvântul 51/93 p. 6, R.l. 31 X 94 p. 7 [pron. giónt vénceăr] (cf. it. joint-venture; DPN 1982)


Dicționare morfologice

Se indică corespondența dintre forma de bază a unui cuvânt și flexiunile sale.

jóint-venture (angl.) [pron. ğóĭntvenčăr] (joint-ven-) s. n., pl. jóint-venture


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

JOINT ADVENTURE [dʒóint ədvéntʃə] (expr. engl.) Asociere a două persoane fizice pentru derularea unei afaceri, în scopul obținerii unui beneficiu reciproc.

JOINT VENTURE [dʒóint véntʃə] (expr. engl.) Acord de cooperare între două sau mai multe firme care înființare o firmă terță, în scopul valorificării în activitatea de producție sau de comercializare a avantajelor deținute de firmele asociate (costul mai mic al forței de muncă, deținerea unui drept de proprietate industrială sau intelectuală, rețea de distribuție și comercializare eficientă etc.). Partenerii la j.v. își împart riscurile și dividentele proporțional cu aportul lor de capital.

Intrare: joint-venture
  • silabație: joint-ven-ture info
  • pronunție: ğóĭntvenčăr
substantiv neutru (N999)
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • joint-venture
plural
  • joint-venture
genitiv-dativ singular
plural
vocativ singular
plural
substantiv neutru (N999)
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • joint adventure
plural
  • joint adventure
genitiv-dativ singular
plural
vocativ singular
plural

joint-venture joint adventure

  • 1. Contract prin care două sau mai multe părți se angajează într-o activitate economică, care este supusă controlului comun, în scopul valorificării în activitatea de producție sau de comercializare a avantajelor deținute de părțile asociate.
    surse: DEX '09 MDN '00

etimologie: