2 definiții pentru hrenzălă


Dicționare specializate

Aceste definiții explică de obicei numai înțelesuri specializate ale cuvintelor.

hrénzălă, hrenzele, (hrenzulă), s.f. – (reg.; gastr.) Plăcințele de cartofi cruzi dați pe răzătoare, amestecați cu ouă, piper, sare și făină, prăjite în grăsime și consumate cu smântână sau lapte de oaie (Faiciuc, 1998). Atestat și în Maramureșul din dreapta Tisei, în var. hrenzulă „preparat culinar în formă de chiftea, din cartofi rași” (Grai. rom., 2000; Apșa de Jos). – Posibil din jdd. chremzle (Țurcanu).

hrénzălă, hrenzele, s.f. – (gastr.) Plăcințele de cartofi cruzi dați pe răzătoare, amestecați cu ouă, piper, sare și făină, prăjite în grăsime și consumate cu smântână sau lapte de oaie (Faiciuc 1998). – Posibil din jdd. chremzle (Țurcanu).

Intrare: hrenzălă
hrenzălă
Nu există informații despre paradigma acestui cuvânt.