6 intrări

6 definiții


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

Achimenes heterophylla DC. (syn. A. igneseens Lem.). Specie ce înflorește în iun.-oct. Flori roșii, fără pinten, în interior, la bază, galbene fără pete. Frunze oblong-lanceolate, lungi pînă la 12 cm și late pînă la 8 cm. Plantă înaltă pînă la 0,30 m.

Boronia heterophylla F.v. Muell. Arbust foarte ramificat, înalt de cca 1 m. Frunze simple sau penate. Flori moșii-intens. înflorește primăvara.megastigma Nees. Tufă mică cu ramuri subțiri. înflorește primăvara. Flori foarte frumos mirositoare de culoare maron-castanie-galbenă.

Collinsia heterophylla Grah. (syn. C. bicolor Benth.). Specie care înflorește vara. Flori albe cu pete roz sau mov, așezate în ciorchine, frunze ovat-alungite, ușor-dentate pe margini. Plantă anuală, pînă la 35 cm înălțime.

Euphorbia heterophylla L. Specie care înflorește vara-toamna. Frunze roșii. Plantă anuală (cca 80 cm înălțime), se seamănă în apr. în răsadniță, răsadul se repică la ghivece, apoi se plantează la loc definitiv, la 25-30 cm distanță. Se dezvoltă bine în terenuri calde, expuse la soare, cu sol ușor și fertil. Se folosește ca bordură la rabatele formate din plante decorative prin frunze.

Humata heterophylla (Smith) Desv. (syn. Davalia heterophylla Smith). Specie cu frunze scurt-pețiolate, pieloase, lucioase, glabre, lungi de 8-12 cm, cele sterile lanceolate, cu vîrf ascuțit, nedentate, cele fertile penate, cu un număr de sori în vîrful foliolelor, pe un rizom cu solzi roșii.

Limnophila heterophylla Benth. [syn. Ambulia hetereophylla (Benth.) Baill.]. Specie cu flori albe, aproape sesile. Frunze, cele submerse mai puțin fin-penate, cele de deasupra apei nepețiolate, lanceolate, crestate sau dentate.

Intrare: Achimenes heterophylla
Achimenes heterophylla park  nomenclatura binară
compus
  • Achimenes heterophylla
Intrare: Boronia heterophylla
Boronia heterophylla park  nomenclatura binară
compus
  • Boronia heterophylla
Intrare: Collinsia heterophylla
Collinsia heterophylla park  nomenclatura binară
compus
  • Collinsia heterophylla
Intrare: Euphorbia heterophylla
Euphorbia heterophylla park  nomenclatura binară
compus
  • Euphorbia heterophylla
Intrare: Humata heterophylla
Humata heterophylla park  nomenclatura binară
compus
  • Humata heterophylla
Intrare: Limnophila heterophylla
Limnophila heterophylla park  nomenclatura binară
compus
  • Limnophila heterophylla