3 definiții pentru eriopsis


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

ERIOPSIS Lindl., ERIOPSIS, fam. Orchidaceae. Gen originar din America de S – regiuni temperate, cca 6 specii, epifite, cu pseudobulbi ovali sau cilindrici, în vîrf cu 4 frunze lanceolate. Pedunculul pornește de la baza pseudobulbilor, în vîrf purtînd un ciorchine de flori galbene sau galbene-maro. Buza în formă de vioară cu cîteva lamele la bază, antere cu 2 loji, coloană nearipată, petalele exterioare și interioare asemănătoare, depărtate.

E. rutidobulbon Hook. f. Specie care înflorește vara. Flori cu (4,5 cm diametru) petale portocalii, marginea purpur, labei alb cu pete violete și cu papile. Pseudobulbi maro- purpur, zbîrciți, cu 2-3 frunze pieloase.

Eriopsis biloba Lindl. Specie care înflorește toamna. Flori cu diametrul de 2-3 cm, îndepărtate, dispuse într-un ciorchine dens, pe un peduncul de 45-65 mm lungime, petale aurii cu marginea brun-roșiatică, labelul auriu cu pete roșii, aproape reniform, cu peri pe margine. Două frunze eliptice, înguste, cu vîrf ascuțit, pe pseudobulbi elipsoizi, de cca 20 cm înălțime.

Intrare: eriopsis
eriopsis
Nu există informații despre flexiunea acestui cuvânt.