6 intrări

6 definiții


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

Aralia elata (Miq.) Seem. Specie care înflorește vara tîrziu. Flori mici, albe, în panicule mari. Frunze lungi pînă la 1,20 m și late pînă la 0,60 m cu foliolele ovate sau ovat- eliptice pînă la îngust-ovate, lungi pînă la 12 cm, pe partea superioară verzi-închis, pe cea inferioară albăstrui. Arbore înalt pînă la 15 m cu spini mari pe tulpină.

Corypha elata Roxb. (syn. C. gebanga Blume). Specie cu frunze mari, curbate, grupate în vîrful tulpinii, glauce, despicate în segmente înguste de la mijloc. Pețiol lung de cca 4 m prevăzut cu spini. Trunchi drept (12-20 m înălțime), inelat în spirală.

Liparis elata Lindl. Specie cu flori verzui sau roz, labei violet-maroniu.

Opuntia elata Link et Otto. Specie cu flori albe. Ramificații oblonge (cu înălțime de arbust), areole albe-pîsloase cu spini numai la maturitate.

Orchis elata L. Specie care înflorește vara. Flori mari, purpurii sau violete, dispuse în spice dense. Frunze mari, nepătate. Plantă înaltă pînă la 45 cm, merge la semiumbră, în sol turbos-umed, nu rezistă în climatul rece. Perenă, de rocărie.

Rehmannia elata H.E.Br. Specie care înflorește primăvara-vara. Flori mari, cca 10 cm lungime, corolă roz-purpur, în interior galbenă cu puncte roșii. Plantă de 1,5 m înălțime. Frunze lobate, pe fiecare parte cca 6 lobi nedentați, pubescenți, bractee cu baza ascuțită.

Intrare: Aralia elata
compus
  • Aralia elata
Intrare: Corypha elata
compus
  • Corypha elata
Intrare: Liparis elata
compus
  • Liparis elata
Intrare: Opuntia elata
compus
  • Opuntia elata
Intrare: Orchis elata
compus
  • Orchis elata
Intrare: Rehmannia elata
Rehmannia elata park  nomenclatura binară
compus
  • Rehmannia elata