4 definiții pentru davalia


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

D. decurrens Hook. Specie originară din Insulele Filipine. Frunze (cca 55-65 cm lungime, 35-45 cm lățime) triunghiulare, tripenate, foliolele liniar-lanceolate, dentate și cu sori pe margine. Rizom viguros, tîrîtor.

DAVALLIA Sm., DAVALIA, fam. Polypodiaceae. Gen originar din regiunile tropicale, cca 42 specii, epifite. Frunze triunghiulare sau îngust-ovate, divizate și crestate, aspre sau pieloase, de obicei glabre, pețiolate, nervuri libere cu sori terminali pe ele. Rizomul prelungit, cu solzi la bază în formă de scut, spre vîrf lunguieți și pubescenți.

Davallia bullata Wall. Specie originară din Japonia și China. Frunze (cca 25 cm lungime, 15 cm lățime) de patru ori penate, foliolele adînc crestate, dentate, cu sori pe vîrf. Rizom subțire, tîrîtor, cu solzi albicioși sau maro.

H. heterophylla (Smith) Desv. (syn. Davalia heterophylla Smith). Specie cu frunze scurt-pețiolate, pieloase, lucioase, glabre, lungi de 8-12 cm, cele sterile lanceolate, cu vîrf ascuțit, nedentate, cele fertile penate, cu un număr de sori în vîrful foliolelor, pe un rizom cu solzi roșii.

Intrare: davalia
davalia
Nu există informații despre flexiunea acestui cuvânt.