4 definiții pentru cyrtopodium cirtopodium


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

CYRTOPODIUM R. Br., CIRTOPODIUM, fam. Orchidaceae. Gen originar din America tropicală, cca 55 specii, terestre sau epifite, cu pseudobulbi care poartă mai multe frunze lunguieț-lanceolate, nervate. Flori mari sau mijlocii, cu peduncul (petale, de obicei, egale sau cele interioare puțin mai late, labei trilobat, lobul central pendent, lobii laterali cu mici excrescențe, antere cu 4 saci de polen ovali) reunite (spic) mai multe pe un peduncul înalt, ramificat, cu bractee mari, de aceeași culoare cu petalele exterioare.

C. punctatum Ldl. (syn. Epidendrum punctatum L.). Specie care înflorește primăvara-vara. Flori (petale ușor ondulate, cele exterioare lunguieț-eliptice, galbene-verzui cu dungi maro, cele interioare mai late, cu vîrf bont, galbene-deschis cu cîteva pete roșii la bază, labei galben cu margine roșie, lobii laterali roșii-închis) cu diametru de 5 cm, pe un peduncul ramificat, cu bractee mari.

C. virescens Rchb. f. et Warm. Specie care înflorește primăvara. Flori late (cca 3 cm diametru), petalele interioare și exterioare eliptice, galbene-verzui cu pete maro, labei cu lobii laterali erecți, roșii-maronii și lob central auriu, cu pete de un roșu-închis. Pedunculul floral înalt de cca 1,30 m, pseudobulbi scurți și groși. Plantă cu cîteva frunze lungi de cca 35 cm.

Cyrtopodium andersonii R. Br. (syn. Cymbidium andersonii Lamb.). Specie care înflorește primăvara. Flori (petalele exterioare și interioare îndepărtate, late, eliptice, galbene-verzui, labelul auriu sau portocaliu cu lobii laterali erecți, lobul central ondulat, cca 5 cm diametru), mai multe într-un spic, pe un peduncul înalt de cca 1,25 m. Frunze (cca 0,65 m lungime) lanceolate.

Intrare: cyrtopodium
cyrtopodium
Nu există informații despre flexiunea acestui cuvânt.
cirtopodium
Nu există informații despre flexiunea acestui cuvânt.