5 definiții pentru costus


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

COSTUS L., COSTUS, fam. Zingiberaceae. Gen originar din regiunile tropicale, cca 145 specii, erbacee cu rizom gros, tulpină deseori în formă de spirală, cu părțile plantei de deasupra solului aromatice. Inflorescență terminală în formă de spic gros sau ele con, caliciu scurt, buză lată, spre vîrf lățită spre rotund, stamine late cu antere late, stigmat în formă de semilună, pubescent, uneori cu un apendix.

C. igneus N. E. Br. Specie cu flori roșii-portocalii. Frunze lunguieț-lanceolate, cu vîrf ascuțit, pe partea inferioară roșietice, pe cea superioară verzi-închis, nepubescente. Tulpini înalte de 40 cm.

C. lucanusianus J, Braun et Schum. Specie cu flori parfumate, așezate în spice (cca 9 cm lungime), petale albe, buză în formă de lingură cu marginea ondulată, de 5 cm lățime, roșie cu pete galbene. Tulpină de cca 1,80 m înălțime.

C. speciosus (Koenig) Smith. Specie cu flori mari, albe sau roșii, în spice eliptice sau ovate, cca 15 -cm lungime, buză mare, rotundă, ondulată, albă, la bază galbenă.

Costus afer Ker. Specie cu flori albe, așezate în spice dense, care formează o rozetă. Frunze lanceolate cu vîrf ascuțit, glabre, pe partea inferioară mai deschise, pețiolate. Tulpină înaltă de cca 3,2 m.

Intrare: costus
costus
Nu există informații despre flexiunea acestui cuvânt.